Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnega portala MojObrtnik. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Lesni sejem

57. Mednarodni lesni sejem 2024 v Celovcu

avgust 2024  |   Celovška sejemska družba »Kärntner Messen«


Mednarodni lesni sejem, ki poteka vsaki dve leti, nudi obsežen pregled celotne vrednostne verige, od gozdarstva do masivnega lesa. Strokovni sejem je pomembno vozlišče za uspešne kooperacije in s tem najpomembnejše stičišče gozdarstva in lesarstva na območju srednje in južne Evrope. 

GOZDARSTVO 
Tradicionalno je gozdarstvo najvidnejše razstavno področje sejma. Spekter sega od tehnike za spravilo lesa in žičnih žerjavov, preko pogozdovanj do gozdarskih in varnostnih oblačil ter gozdarskega orodja. Med razstavljavce spadajo številna priznana podjetja.

ŽAGARSKA TEHNIKA 
Na sejmu v Celovcu se bo srečala elita vodilnih ponudnikov žagarske tehnike in tehnike za sušenje lesa. Predstavili bodo najnovejše inovacije v žagarski panogi, kot so na primer mobilne in stacionarne žage.

LOGISTIKA IN TRANSPORT 
Brez strokovnega in varnega odvoza lesa iz gozda bi bila učinkovita trgovina z lesom skorajda nemogoča. Zato bo letošnje težišče dogodka posvečeno transportu in logistiki. Celovški Lesni sejem je predstavitveni oder za skladiščno in transportno tehniko ter viličarje.

ENERGIJA BIOMASE IN OKOLJSKA TEHNIKA 
Na strokovnem sejmu bodo predstavili različne vire energije, male elektrarne, tehniko presejanja in mletja ter obsežne tehnologije zgorevanja in okoljske tehnologije.

LES IN GRADNJA 
Sejem na skupnih razstavnih površinah več kot 10.000 kvadratnih metrov v dvorani 5 predstavlja vse na temo »Lesene gradnje«. Razstavni spekter zajema najnovejše ročne stroje, programsko opremo za leseno gradnjo, inovativne sisteme lesene gradnje, različna lesna gradiva ter inovativno tehniko spajanja lesa.

CONA INOVACIJ – vrhunec Lesnega sejma 2024 
Inovativni dobavitelji, zagonska podjetja, proizvajalci ter raziskovalne institucije bodo v živo pokazali svoje najnovejše ideje. 

VRHUNCI LESNEGA SEJMA

Šov gozdnega športa
Dnevne predstavitve
Cona B na prostem

Hitrostni karving z motorno žago
Dnevne predstavitve
Cona B na prostem

5. Strokovno panožno srečanje lesene gradnje 2024 (TU Gradec) 
Četrtek, 29. avgusta 2024
Od 13. do 18. ure, Sejemski center 5

Mednarodno zborovanje trgovine z lesom
Petek, 30. avgusta 2024
Od 10. do 12.30 ure, Sejemski center 5


ODPIRALNI ČAS MEDNARODNEGA LESNEGA SEJMA S SEJMOM LES IN GRADNJA 
Od srede, 28. avgusta, do sobote 31. avgusta 2024
Vsak dan od 9. do 18. ure, v soboto do 17. ure

Za več info obiščite spletno stran sejma.


Fotografije: Celovška sejemska družba »Kärntner Messen«

Prijavite se na e-novice,
obveščali vas bomo o novostih
PRIJAVA


©2017-2024 Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Vse pravice pridržane.